T-box

Wat is T-box?

Een heleboel technische, wetenschappelijke en uitdagende proeven voor leerlingen van het zesde leerjaar door VTI Tielt aangeboden aan basisscholen uit de Tieltse regio.

Hoe gaat het in zijn werk?

Met onze T-boxen bezoeken we elke week op vrijdagmiddag de zesdeklassers van ingeschreven basisscholen.

Wij bieden hen een stukje STEM (Science – Technology-Engineering-Mathematics) aan en geven uitleg over het gebruik van de boxen en de kolomboormachine. 

De lagere scholen die op rondleiding willen komen sturen datums door en dan zoeken we samen wat best past, ook vóór de T-box week.

Hier vind je de link naar onze T-box website: vti.sindo.be

Daar kan je het gebruik van de basisproeven bekijken en de feedback van de ingeschreven basisscholen volgen.

Er worden foto's doorgestuurd en toffe reacties geplaatst van de leerlingen.

Het was superleuk, spijtig dat het gedaan is maar ja , ik wil misschien dankzij de T-box naar het VTI gaan (Yuna) , of Wij vonden het superleuke opdrachten , ze waren supertof om te maken. We hopen dat we de box nog een keer mogen lenen. Nog vele groetjes en knuffels van Sint-Jan! ???? (Juliette , Fee en Fran).

Naast de basisproeven is er ook een keuze om uitbreidingsproeven uit te proberen. De leerlingen leren hoe je door te experimenteren op een eenvoudige manier een speedboot, windsnelheidsmeter, helikopter … kan maken.

Kortom, de feeling voor techniek wordt met dit project aangewakkerd en de leerlingen beleven hun T-box week vol enthousiasme!