Maaklab

In het VTI verbinden we denken en doen! Dit houdt in dat we in de STEM-wetenschappen-richtingen massaal willen inzetten op het bedenken van technische oplossingen (engineeren) voor allerhande problemen. Dat maakt van ons VTI een echte STEM-school.

Om dit te kunnen realiseren, hebben we een Maaklab. Hier maken onze leerlingen allerhande prototypes met behulp van een lasercutter, een 3D-printer en een freesmachine. Deze machines zijn te klein om met metalen te kunnen werken, maar zijn perfect voor hout, kunststoffen, papier, karton enz. We besteden ook aandacht aan het programmeren van microcomputers zoals Arduino en afgeleiden. Dit laat de prototypes functioneel werken.

Wist je dat alle Maaklabs in de wereld ongeveer dezelfde machines hebben? Dit maakt het dus mogelijk om files uit te wisselen over de hele wereld, maar de realisatie ervan lokaal te houden. Zo leren we onze leerlingen dat ze plannen de wereld rond kunnen sturen en dat iedereen die dat wil ze kan maken en zelfs helpen verbeteren. Is dat geen knap staaltje kennisdelen?