Duurzame samenwerking met ondernemingen

Hires VTI DSC3853Algemeen

VTI Tielt biedt de leerlingen een opleiding aan die dicht aansluit bij de realiteit. We doen dit in goed uitgeruste lokalen, labo’s en werkplaatsen. Daarnaast laten we de leerlingen intens proeven van de realiteit in de bedrijven.

Mechanische vormgevingstechnieken

PlastIQ en de bedrijven van Plastics@Tielt vormen de leerlingen van de 3de graad Mechanische vormgevingstechnieken in een unieke samenwerking. De leerlingen van 5MT krijgen een halve dag les, de leerlingen van 6MT gaan 8 uur per week effectief aan de slag in deze hoogtechnologische bedrijven. De leerlingen realiseren er een persoonlijk project. Ze maken hiervoor gebruik van de nieuwste machines en krijgen ondersteuning van werknemers uit de bedrijven én een van onze eigen leerkrachten.

Elektrische installatietechnieken

De leerlingen van de 3de graad Elektrische installatietechnieken gaan om de 3 weken op training in een breed spectrum van ondernemingen. Ze verbreden hun kennis en vaardigheden in een innovatieve omgeving met experten die hun kennis willen delen met de elektrotechnici van morgen.

Stage

Alle leerlingen uit de afdelingen Elektriciteit, Hout en Mechanica maken kennis met de bedrijven tijdens een doorgedreven stageperiode. In het 5de jaar ligt de focus op observatie, in het 6de jaar worden ze ingeschakeld als stagiair-werknemer. Een mentor in het bedrijf en een leerkracht volgen onze leerlingen van nabij.

Campagnebeeld duo
Geïntegreerde proef

De leerlingen van het 6de jaar sluiten hun opleiding in VTI Tielt af met een geïntegreerde proef. Ze gebruiken al hun kennis en vaardigheden om een sterk project te realiseren. Ook hiervoor werken we samen met mentoren uit ons groot netwerk van bedrijven.